zprávy 9. - 13.5.2022

Milí rodiče,                                                                                                                                                                          vítejte v další květnovém týdnu. Včera maminky oslavily svůj svátek, tak snad jste se nechaly alespoň trochu hýčkat. Děti pro Vás připravily malé dárečky, snad nezůstaly v taškách.

Různé:

Pomalu se nám blíží náš výlet do Mirukála. Začnu tedy vybírat peníze. Prosím, aby mi děti začaly nosit 400 Kč – 150 Kč je vstup do parku, 250 Kč je platba za autobus. Bližší informace o výletu Vám pak pošlu aktuálně.

9.5. – Chmelnický kolík – soutěž ve štafetovém běhu mezi třídami

11.5, - Květinkový den - děti si ráno mohou koupit ve vestibulu školy kytičku na podporu boje proti rakovině. Bližší info na stránkách školy.

16.5. – fotografování 1.stupeň

17.5. – fotografování 2.stupeň

Prosím, pokud vyzvedáváte děti, nakoukněte u šaten do zrát a nálezů, zda Vám něco nechybí. Děkuji.

Co jsme zvládli:

Minulý týden jsme se ještě věnovali povoláním a řemeslům. Vrcholem byla návštěva dvou tatínků, kteří nám přišli povídat o svém povolání. Děti to moc zaujalo, byly zvídavé a stále se na něco ptaly. Tímto ještě jednou oběma pánům Hájkům děkuji a moc si vážím, že si na nás oba udělali čas. Ve čtvrtek jsme s dětmi zvládli finanční kvíz a v pátek jsme měli program právě o finanční gramotnosti. Děti spolupracovaly a reagovaly na různé dotazy velmi bystře.

Co nás čeká:

Tento týden nás čeká násobilka 5, kterou bychom mohli ukončit násobilku. Uvidíme, co zvládneme dál. Byla bych ráda, kdyby se dětem dobře ukotvila a zautomatizovala a po násobilce 5 budeme procvičovat násobilku 1 až 5. Děti ji celkem ovládají, ale když si pak přidáme další násobky, tak se jim začnou plést a zaměňují je. Prosím, pokud budete mít chvilku a jdete na procházku nebo jedete autem, zahrajte si chvilku s dětmi a procvičte pár příkladů. Dětem se pak budou lépe pamatovat. Děkuji za spolupráci. Náš čas také věnujeme slovním druhům. Postupně jsme se seznámili se všemi názvy a vysvětlili jsme si, co znamenají a pod jakým je můžeme hledat číslem. Cílem určitě není je všechny poznat, ale věnujeme se zatím pouze některým. Podrobněji jsme se seznámili s podstatnými jmény a slovesy. Tento týden je ještě budeme procvičovat, pokud nám vše půjde, tak si přidáme předložky. Jinak stále průběžně procvičujeme vše, co už umíme. V pátek dám dětem domů sešity, abyste si je mohli prohlédnout. Dnes dostanou děti úkol na čtení – dramatizaci pohádky, kdy čtou jednotlivé postavy a v úterý budeme s dětmi číst ve dvojicích. To je za mě vše. Mějte se fajn a v případě dotazů pište, volejte. Mirka Černá