zprávy 8. - 12.11.2021

Milí rodiče,

začíná nám druhý listopadový týden a s ním by měl také přijet Martin na bílém koni, zkrátka zima nám klepe na dveře. Je mi to moc líto, ale Martinské čtení bylo prozatím přesunuto na neurčitý termín (z organizačních důvodů a také vzhledem k vývoji situace).

Různé

Minulý týden se nám opět vrátilo staré vyzvedávání z družiny, tak snad nám vše funguje.

O víkendu jsem dětem napsala odměny do velkých notýsku (měsíc říjen), v pondělí je dětem vrátím zpět.

V pátek 12.11. se budeme fotografovat 1.hodinu.

16. prosince máme objednané vánoční divadlo na Fidlovačce, píšu takto dopředu, abyste neměli objednané něco jiného (např. lékaře,…), podrobnosti Vám pak napíšu aktuálně.

Prosím, kontrolujte s dětmi penál, občas jim chybí pastelky, tužky,… pak je to zbytečně zdržuje. Moc děkuji za spolupráci.

V pondělí 8.11. se opět testujeme. Testují se pouze děti, které nemoc neprodělaly. Dám pak vědět, jak jsme dopadli.

Sledujte také stránky školy, objevují se tam aktuální informace.

Kontrolujte také s dětmi angličtinu, občas si mají něco dopsat, nebo mají úkol. V případě dotazů pište paní učitelkám. Já jim připomínám, že si angličtinu mohou nosit domů, ale ne vždy to všichni udělají.

Minulý týden

Prožili jsme ho více strašidelný, protože jsme si povídali o Halloweenu a připomněli si náš svátek Dušičky. Děti si z otisků své ruky a nohy vyrobily pavouky a duchy. Povídali jsme si o houbách, pouštěli si různá videa, prezentace a děti malovaly kouzelné originální houby. Opakovali jsme si pravidla o větách a děti se seznámily s druhy vět (oznamovací, tázací, rozkazovací a přací – společně mu říkáme OTRP) Děti ve dvojicích i samostatně určovaly druhy vět, znaménka, zkoušely věty vymýšlet a psát. Četli jsme si a pracovali s příběhy o kouzelné baterce a nočních skřítcích. V matematice jsme počítali sílu kouzelných tvorů a seznámili se s novými strašidýlky – dvojčaty Závorkovými – tedy počítání se závorkou, která má v počtech přednost. V pátek jsme muzicírovali na Orffovy nástroje, tak bylo veselo.

Tento týden

V pátek jsme se rozdělili do dvou velkých skupin a přizpůsobili tomu také naše sezení. Tak uvidíme, jak nám to bude fungovat. Těchto 14 dní budeme mít projekt o Rodině. Dnes děti dostanou za úkol čtení – příběh o čarující mamince a s druhým úkolem Vás poprosím o spolupráci. Prosím, připravte si spolu s dětmi na pátek jejich fotku z dětství. Moc děkuji, pak ji zase vrátíme. Naše Růženka nás seznámí se svojí rodinou, budeme si povídat a ukazovat různé rodinné vztahy a vazby. Pokračujeme dále v poznávání a procvičování vět – OTRP.  Zkoušíme psát psacím písmem už celé věty, ale pro někoho je to opravdu těžké, ale bojujeme. V rámci rodiny si procvičíme počítání s penězi a nově se seznámíme se + a – do 100 dvojciferných čísel bez přechodu (25 + 41, 59 – 22,…) Začneme také pracovat na knížce, komiksu o straširodinách a děti si samy budou vymýšlet a zpracovávat jednoduchý příběh. Ve čtvrtek si také připomeneme svátek svatého Martina.

Za mě je to vše, mějte se prima. V případě dotazů, pište, volejte. Mirka Černá