zprávy 6. - 10.6.2022

Milí rodiče, nastal nám poslední měsíc, kdy se s dětmi budeme setkávat ve 2.třídě. Příští týden pak jedeme na školu v přírodě. Upřesňující informace Vám posílám na skupinu. Kdyby jste měli jakékoliv dotazy a otázky, tak pište nebo volejte.  Se Zuzkou se těšíme, že si to s dětmi užijeme zase trochu jinak.

Různé:

Tento týden k nám budou chodit 3 děti z 2. B a z 2.C, protože neodjely na školu v přírodě. Dětem jsem to minulý týden říkala, tak jen kdyby Vás informovaly.

Ve čtvrtek 9.6. půjdeme s dětmi do knihovny, kde se seznámí s tím, jak to v knihovně chodí, budou mít krátký program a pak si budou moct knížky půjčovat a prohlížet. Děti si vezmou tašky a do knihovny půjdeme až v průběhu dne a opět se zase vrátíme před koncem vyučování.

Tento týden si ještě napíšeme krátké opakování z českého jazyka a matematiky. Dnes už děti nedostanou žádný úkol, pokud budete chtít, tak si s nimi můžete chvíli něco procvičit a opakovat. V úterý bychom psali čj a ve středu m. S dětmi budeme také rekapitulovat, ale děláme to stále a průběžně.                                                                                                                                                            Český jazyk: měkké a tvrdé slabiky – doplňování i,í,y, ý do slov (mot__l, deštn__k,…), Ušouni – spodoba souhlásek uvnitř a na konci slov, pomůcka pro děti – říkat si slova v jiném tvaru, v množném čísle,… - (ry__ka, le__,..), slovní druhy – podstatná jména – vymyslet a napsat názvy osob, zvířat a věcí (děda, pes, ručník,…), slovesa – ve větě najít sloveso a podtrhnout ho ( Tatínek šel do kina.,….), napsat ve správném pořadí větu  - ( zítra Půjdu kina. Do – Půjdu zítra do kina.)                                    Matematika:  + a – do dvaceti ( 5 + 7, 12 – 8,…), + a – do sta (29 + 7, 63 – 7,…), násobení a dělení 1 až 5 (5 . 3, 20 : 4,….), hledání násobků v řadě, slovní úloha

V pátek budeme mít 1.hodinu tělocvik a pak ho dám dětem domů na vyprání, případně kdybyste z toho chtěli něco na školu v přírodě. Pak si s dětmi budeme promítat jeden film jako motivaci na školu v přírodě a na děti čeká ještě jednou překvapení. Ony ale zatím o ničem nevědí.

Prosím, projděte společně s dětmi šatnu a ztráty a nálezy. Všude je spoustu věcí, ke kterým se nikdo nehlásí. Třeba něco objevíte. V šatně máme třeba ještě zimní rukavičky.

Fotografie – prosím, kdo mi ještě nepřinesl peníze za fotky, pošlete po dětech. Chtěla bych je před školou v přírodě odevzdat.

21.6. v úterý se uskuteční od 16.30 piknik na naší zahradě. Srdečně Vás všechny zvu. S dětmi pro Vás také něco chystáme. Vás poprosím, kdybyste připravili nějaké malé občerstvení a přinesli si deky, abychom mohli piknikovat. Děti si to určitě na zahradě užijí, protože ji budou mít celou pro sebe. Vím, že to všem úplně třeba z důvodu dovolené nevyjde, ale už jsem nenašla žádný jiný termín, protože poslední týden je kratší, my máme různé porady a vše uzavíráme. Děkuji za pochopení.

Co nás čeká:

Tento týden budeme opět opakovat a pomalu uzavírat témata 2.třídy. Povíme si a ukážeme, jak se píše adresa, abychom pak na škole v přírodě nebyli zaskočeni. Připravujeme pro Vás malé překvapení na rozlučkový piknik, tak zkoušíme, vyrábíme a pilujeme. Děti už nedostanou úkol, aby si mohly případně opakovat. V pátek nás čeká den přípravy na školu v přírodě. Ve čtvrtek si od dětí vyberu ještě velké notýsky a zapíšu jim poslední známky, které získaly. V pátek jim notýsky dám domů. Ve čtvrtek pošlu po dětech domů všechny pracovní sešity na prohlédnutí. Nechte si je prosím doma, děti si je přinesou až po škole v přírodě.

Za mě je to vše. Mějte se prima a v případě dotazů a případných nejasností, pište, volejte,…. Mirka Černá