zprávy 30.5. - 3.6.2022

Milí rodiče,                                                                                                                                                                          začíná poslední měsíc a pomalu se blíží konec 2.třídy.

Různé:

V úterý 31.5. půjdeme s dětmi do kina Flora. Promítání začíná od 9.00 a film se jmenuje Proměna. Ráno se sejdeme normálně ve třídě. Prosím, aby si děti vzaly pouze batůžek se svačinou a pitím. Pojedeme společně tramvají a vrátíme se na oběd. Budu mít s sebou seznam dětí do dopravy, a tak děti nepotřebují žádné lítačky ani lístky.

Ve čtvrtek 9.6. půjdeme s dětmi do knihovny Vozovna. Prohlédneme si knihovnu, zjistíme, jak funguje a děti si budou moci prohlížet a pročítat knížky. V tento den si děti normálně vezmou tašku, protože program začíná až v 10.00 hodin a po skončení se vrátíme do třídy a pak do družiny.

Prosím, prohlédněte si ve vestibulu školy u šaten ztráty a nálezy. Je tam spoustu oblečení. Pokud zde věci zůstanou, tak pak budou následně odeslány na charitu.

Pomalu se nám blíží škola v přírodě. Zaplaceno již mají všichni. Prosím, zkontrolujte si, zda máte všechny dokumenty. Na třídních schůzkách jsem vám dávala doporučující seznam a bezinfekčnost. Pokud někdo postrádá, tak mi napište, a já dám dětem nové. Dokument pak budu vybírat v příštím týdnu, od 6.června. Datum v dokumentu musí být den odjezdu. Také rozmyslete, které léky děti s sebou potřebují a nachystejte je s popisem. Léky mi můžete poslat třeba v pátek 10.6. po dětech nebo předat u autobusu. Také rozmyslete, zda mi budete chtít předat pohledy a zprávy pro děti předem. Pokud to takto chcete udělat, můžete mi pohledy poslat v příštím týdnu po dětech nebo mi je předat u autobusu. Prosím, nezapomeňte pohledy očíslovat. Pokud byste měli jakékoliv dotazy nebo mi potřebujete sdělit nějaké informace ohledně dětí. Tak mi pište, volejte, abychom byli všichni připraveni a děti si vše užily v pohodě.

O fotografiích Vás budu informovat aktuálně, prozatím ještě nepřišly.

1.6. se koná v družině od 14.00 hodin pro děti dětský den. Tak se s nimi domluvte na odchodu a kvůli kroužkům. Dopoledne si také s dětmi zaskáčeme na nafukovacím hradu.

Co nás čeká:

Blíží se nám poslední měsíc, a proto budeme hodně opakovat a procvičovat. Dnes dostanou děti úkol na čtení, který ale bude až na středu, protože v úterý jdeme do kina. Čtení je tentokrát o trochu delší, ale zase na něj mají děti dva dny. Je to také jeden z posledních úkolů. Ještě děti dostanou čtení příští týden, pak odjíždíme a po návratu už dětem úkoly dávat nebudu. Stále budeme opakovat násobilku 1 až 5. Nechci jít dál, protože někteří stále potřebují ještě procvičovat. Řady a násobení už mají děti celkem zažité, složitější je to trochu s dělením. Podíváme se na násobilku zase z různých pohledů a netradičních úkolů. Také si opět procvičíme hodiny, na kterých si také násobilku a její systém můžeme hezky ukázat. Budeme pokračovat se slovními druhy. Děti se lépe seznámily s podstatnými jmény, slovesy, předložkami a spojkami. Podstatná jména a slovesa už mají celkem zažité, spojky a předložky jsou pro ně trochu složitější. Co by si děti měly odnést z tématu slovní druhy? Měly by vědět, co to vlastně slovní druhy jsou a jak je dělíme. Mohly by si zapamatovat jejich názvy a čísla. Měly by poznávat podstatná jména a slovesa a co zhruba znamenají. Slovní druhy se hlouběji pak probírají ve 3. třídě. Jinak budeme tvořit, běhat, hrát hry a pokud nám bude přát počasí, budeme nějaký čas trávit i na naší zahradě.

To je za mě vše. Mějte se a v případě dotazů. Pište, volejte….Mirka Černá