zprávy 23. - 27.5.2022

Milí rodiče, všechny Vás vítám a posílám zprávy posledního květnového týdne.

Různé:

Ve třídě se nám objevily neštovice, tak prosím děti sledujte, kdyby něco. Nepíšu to proto, že vyšla oznámení ohledně opičích neštovic, ale proto, že se nám tato dětská nemoc objevila ve třídě a abyste třeba rychleji rozpoznali příčinu, proč se děti necítí dobře.

Ztráty a nálezy – prosím, pokud si chodíte pro děti, tak zajděte k šatnám, kde jsou ztracené věci, Je tam toho opravdu hodně, ještě třeba i zimní věci, tělocviky, ale asi to nikomu nechybí. Podívejte se, třeba něco objevíte. Pokud se věci nerozeberou, tak budou poslány na charitu. Moc děkuji. Tento týden jsme něco hledali v naší šatně, a i tam jsem objevila pár zimních rukaviček.

16.5. jsme se fotografovali. Fotila se celá třída a pak si děti tvořily různé skupinky. Cena fotografií je: třídní 40 Kč, skupinky – 20 Kč. Peníze za fotky budu vybírat až fotky budou.

24.5. – v úterý jedeme na výlet do Mirákula. Ráno se sejdeme normálně ve třídě. Děti si zajdou na toaletu a pak společně vyrazíme k autobusu, který na nás bude čekat v ulici Na Balkáně. Budeme odjíždět kolem 8.30 hodin. Pokud se někomu dělá špatně, tak ho posadíme dopředu. Návrat bude okolo 17.00 hodin opět na stejné místo. Zatím ukazují, že počasí nemá být úplně ideální. Prosím, připravte s dětmi oblečení, které jim bude pohodlné a variabilní vzhledem k počasí. Také zvolte pevnou sportovní obuv, ve které se bude dětem dobře běhat a skotačit. Přibalte jim také raději nepromokavou bundu nebo pláštěnku, kdyby mezi nás zavítal déšť. Do batůžku dejte dětem dostatečně velkou svačinu a pití na celý den, baterku do podzemí, kapesníčky a peníze na nějaké dobroty. Částku nechám na Vás. Můžete se podívat na stránky Mirákula, co prodávají. Peníze na výlet už mám od všech a uhradím z něj autobus a vstup do parku (autobus – okolo 250 Kč a vstup do parku – 150 Kč).

Paní učitelka Houdková na angličtinu také chválila děti a jejich přípravu na vyprávění o sobě a kamarádovi. Poděkování určitě patří i Vám, jak dětem doma pomáháte a připravujete se.

Co nás čeká:

Dnes děti nedostanou čtení, protože zítra jedeme na výlet. Pokračujeme se slovními druhy. Podrobněji jsme s dětmi probírali podstatná jména, slovesa a předložky. Tento týden si přidáme spojky a ostatní slovní druhy budou podrobněji až ve 3.třídě. Červen si pak necháme na opakování a procvičování.  V matematice se i tento týden budeme věnovat procvičování  násobilky 1 až 5 – násobilkové řady, násobení a dělení v různých podobách, slovní úlohy, sudá a lichá čísla, polovina, třetina, čtvrtina, pětina, kombinace násobení a dělení se sčítáním a odčítáním. Blíže budeme také prozkoumávat hmyzí domeček – jak funguje a vypadá.

Za mě je to vše. Pokud byste měli nějaké dotazy, tak pište, volejte. Ještě pošlu připomenutí výletu na skupinu. Mirka Černá