zprávy 22. - 26.11.2021

Milí rodiče,

vítejte v dalším listopadovém týdnu. V pondělí 22.11. se opět testujeme. Výsledky Vám dáme vědět na skupinu, ale zároveň sledujte stránky školy. Děti si v pátek odnesly domů sešity na prohlédnutí. V pondělí si je prosím opět přinesou. Předcházejících 14 dní jsme měli stoly rozdělené do dvou velkých skupin. V pátek jsme si je opět přestěhovali a sedíme ve třech řadách. Psala jsem vám o hodnocení. Omlouvám se, ještě jsem na něm o víkendu pracovala a zítra ho dětem i se sebehodnocením předám. Obě hodnocení si ponechte, jsou pro Vás. Děkuji za pochopení. V pátek jsem dětem vrátila rodinné fotografie. Kdo v pátek nebyl ve škole, vrátím mu je dnes. Ještě jednou děkuji za spolupráci.

Co jsme zvládli minulý týden

V minulém týdnu jsme se věnovali rodině a více jsme se zaměřili na naše dětství, zájmy a činnosti, které rádi děláme s naší rodinou. Děti se pokoušely ve skupinkách sehrát různé rodinné události. V úterý jsme se pak celé dopoledne věnovali svátku sametové revoluce. Děti si za úkol přečetly příběh sametová a někteří pak už přišli do školy se spoustou informací. Povídali jsme si o období před 17. listopadem 1989 a po něm. Pouštěli jsme si různá videa a reportáže, která se tohoto období týkala. Opakovali jsme si abecedu, druhy vět a více jsme se zaměřili na samotnou větu. Děti skládaly slova ve větě ve správném pořadí, rozdělovaly větu na jednotlivá slova a připomínali jsme si pravidla psaní věty (na začátku věty je velké písmeno, na konci znaménko). Děti si v písance zopakovaly a procvičily písmenko velké psací E a zkoušely přepisovat slova. V matematice jsme procvičovali a opakovali + a – do dvaceti s přechodem přes deset, + a – celých desítek, + a – do sta dvojciferných čísel, porovnávaly, určovali jsme desítky a jednotky a zjišťovali jsme našetřené úspory v rodině naší Růženky. S dětmi jsme také hráli různé pohybové hry, zkoušeli různé aktivity s obručemi a hráli americkou vybíjenou. Děti opět pracovaly na své knize.

Co nás čeká tento týden

Uzavřeme povídání o naší rodině. Čeká na nás vyhodnocení ankety, kterou děti ve čtvrtek dostaly jako úkol a budeme si povídat o domácích mazlíčcích. Čekají na nás různé hry a aktivity se slovy, více se zaměříme na rozvoj slovní zásoby – seznámíme se a budeme pracovat s termíny – slova podřazená, nadřazená, souřadná, slova protikladná, souznačná a mnohoznačná. Uvidíme, kam se až tento týden posuneme. V matematice na nás čeká také další náročnější posun, budeme sčítat a odčítat do sta s přechodem přes desítku. Postup je stejný jako u počítání do dvaceti, jen děti musejí přidat ještě desítky. Nakreslíme si mazlíčka pro rodinu naší Růži a budeme pokračovat na tvoření našich knih. Dnes děti dostanou opět čtení a zítra s ním v půlených hodinách budeme pracovat podrobněji. Sledujte také prosím stránky angličtiny.

Za mě je to vše. Mějte se fajn. V případě jakýkoliv dotazů pište a volejte. Mirka Černá