zprávy 2. - 6.5.2022

Milí rodiče,

vítejte v novém květnovém týdnu. Všem maminkám přeji krásný svátek, který se pomalu blíží. Tak se nechte trochu hýčkat a opečovávat.

Různé:

3.5. – sběr baterií

5.5. – návštěva rodičů a povídání o povoláních

6.5. – program finanční gramotnost

Minulý týden jsme s dětmi průběžně plnili kouzelnické zkoušky (opakování z českého jazyka a matematiky). Posílám Vám na ukázku, jak se dětem dařilo. Prosím, prohlédněte si a zase mi práci vraťte. Děkuji.

Dnes si také od dětí vyberu velké notýsky a zapíšu známky za čtvrtletí, písemné hodnocení jim pak dám na konci roku spolu s vysvědčením. Prosím, abyste pak velké notýsky podepsaly.

Od příštího týdne pak také začnu vybírat peníze na výlet. Částka za výlet je 400 Kč. Výlet se pak uskuteční 24.5., bližší info pošlu pak aktuálně.

Co nás čeká:

Tento týden budeme pokračovat s povídáním o řemeslech a povoláních a zároveň nás navštíví někteří rodiče, kteří si s námi budou o své práci povídat. Pokračujeme také se slovními druhy. Minulý týden jsme si udělali takový úvod a více se zaměřili na podstatná jména. Tento týden se budeme dál věnovat podstatným jménům a přidáme si slovesa. Budeme také ještě procvičovat násobilku 4 (násobení, dělení, slovní úlohy) a s násobilkou 5 začneme příští týden.

Pokud byste se mnou potřeboval někdo mluvit nebo cokoliv konzultovat, tak mi pište, volejte a mějte se fajn. Mirka Černá