zprávy 17. - 21.1.2022

Milí rodiče,

máme tu další lednový týden. Zatím nám vše funguje a děti jsou zdravé a snad i spokojené. Od tohoto týdne se budeme testovat pouze jednou týdně, a to vždy v pondělí. Pokud někdo dorazí až v průběhu týdne, tak ho otestuji dodatečně.  Děti už vše zvládají bez problémů.

Různé

Děti minulý týden skládaly dvě čarodějnické zkoušky z českého jazyka a matematiky. Děti si testy prohlédly a mohly se mnou konzultovat případné nejasnosti. Také jsme se snažili si vyjasnit, zda věcem, které se jim nepovedly rozumí a na co si mají dát pozor. Děti si v pátek odnesly oba testy v euroobalu a dnes mi je měly donést zpátky. Prosím, kdo zapomněl, tak mi co nejdříve vraťte. Děkuji za spolupráci. Také jsem dětem zapsala známky do měsíce ledna. Mají tam už také zapsané známky za přepisy, první diktáty a matematické pětiminutovky. V pátek 14.1. jsme uzavřeli docházku a známky za první pololetí. K vysvědčení se opět pokusíme zvládnout vlastní hodnocení a já napíšu krátké slovní hodnocení. Všechno pak děti dostanou spolu s oficiálním vysvědčením. Ohledně vysvědčení a pololetních prázdnin Vám pak ještě napíšu podrobnější zprávu.

Nezapomínejte s dětmi sledovat angličtinu. Někdy také děti dostávají úkol nebo je třeba procvičit některá slovíčka.

Děkuji všem, kteří minulý týden přinesli baterie a starý papír.

Co jsme zvládli

Minulý týden jsme si povídali o kalendáři a čase (kolik má rok ročních období, měsíců, týdnů, dní, hodin,….), probíráme měsíce, dny, počasí. Děti si vybraly měsíc a kreslily, co je pro něj charakteristické a malovali jsme naše měsíční znamení. Podrobněji opět probíráme hodiny (malá a velká ručička, celé hodiny, čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá). Pouštěli jsme si pořad o historii a vývoji hodin a společně jsme si zazpívali a zahráli písničku o kukačce. Také probíráme hlásky a jejich dělení na souhlásky a samohlásky, dále jsme si rozdělili souhlásky na měkké, tvrdé a obojetné a vysvětlili jsme si psaní i a y.  Společně jsme četli básničku o 12 měsících a děti se ji snažily přetvářet a upravit svými slovy.

Co nás čeká

Tento týden budeme pokračovat v našem kalendáři a čase. Budeme intenzivněji procvičovat hodiny. Zaměříme se na tvrdé souhlásky a slabiky. Dnes dostanou děti úkol ze čtení o střídání dne a noci. Zítra s ním zase budeme pracovat.

Mějte se fajn. Pokud byste potřebovali, tak pište nebo volejte. Kdyby se objevila nějaká aktuální zpráva, tak napíšu přes skupinu. Mějte se. Mirka Černá