zprávy 16. - 20.5.2022

Milí rodiče, opět nám uběhl další týden a my máme za sebou svátek zmrzlých a Žofky.   

Různé:

V pondělí 16.5. se fotografujeme během 2. hodiny. Vyfotografujeme se společně jako třída a pak se děti budou moci ještě fotografovat ve skupinkách podle toho, jak se spolu dohodnou. Peníze za fotky budu vybírat až je budeme mít. Dám vám pak vědět, jaká bude cena. Druhý stupeň se fotografuje v úterý 17.5.

Příští týden 24.5. v úterý pojedeme na výlet do Mirákula. Vybíráme 400 Kč. Příští týden ještě pošlu bližší informace. Co s sebou, abyste se mohli včas připravit? Vodní svět otevřou až v červnu, tak si děti plavky a ručník brát nemusí. Připravte jim prosím sportovní oblečení a boty tak, aby se mohli svléknout a případně zase přiobléct, dle počasí. Děti nebudou mít zajištěn oběd, tak jim prosím dejte velkou svačinu a dostatek pití. Děti si mohou v parku koupit nějaké dobroty, jídlo a pití. Kapesné nechám na Vás, na stránkách parku se můžete podívat, co za občerstvení mají a jaké jsou ceny. Také připravte dětem baterku – do ruky nebo čelovku. Je zde celkem rozsáhlé podzemí, kde je opravdu tma. Sejdeme se s dětmi ve třídě a okolo 8.30 hodin přijedou autobusy do ulice Na Balkáně. Vrátíme se okolo 17.00 hodin opět na stejné místo. Aktuálně Vás pak budu informovat přes skupinu.

Děti si v pátek odnesly domů malé sešity, abyste si je mohli prohlédnout. Dnes je mají opět přinést zpátky. V pátek jsem si od dětí vybrala velké notýsky, abych jim opět zapsala známky. Dnes jim je vrátím.

Také jsem mluvila s paní učitelkami na angličtinu. Vše je v pořádku, paní učitelky si je chválili.

Co jsme zvládli

Minulý týden jsme měli závody v běhu. Naše třída mezi 2.třídami skončila druhá, ale výsledky byly velmi těsné, a děti daly do běhu všechno. Tvořili jsme mapu kouzelnického světa a společně jsme vymýšleli, co by na takové mapě mohlo být. Procvičovali jsme násobilku 5 – násobení i dělení. Pokračujeme v poznávání slovních druhů. Blíže jsme se seznámili s podstatnými jmény, slovesy a také předložkami.

Co nás čeká:

Tento týden budeme opět pracovat v kouzelnických skupinách. Děti se budou moci rozdělit samy, ale za určitých podmínek. Celý týden budeme procvičovat a opakovat násobení a dělení 0 až 5. Uvidíme, zda v příštích týdnech přidáme další násobky nebo raději budeme opakovat, abychom si vše více zautomatizovali. Také se dál budeme věnovat slovním druhům. Uvidíme, zda si přidáme spojky nebo budeme více procvičovat ty, které už lépe známe. Téma slovních druhů není vůbec jednoduchá a děti si je musí trochu zažít. Už jsem psala, že cílem určitě není všechny poznat, ale spíše získat povědomí o jejich dělení. Dnes dostanou děti úkol – čtení o Tmě. S tímto textem pak budeme v dalších dnech dál pracovat a tvořit.  

Za mě je to tento týden vše. Mějte se fajn a v případě dotazů, pište, volejte. Mirka Černá