zpráva 6. - 10.9.2021

Milí rodiče,

Vítejte v druhém týdnu. Každé pondělí budu opět dávat na stránky naší třídy zprávu, pokud by bylo něco aktuálního, tak Vás budu informovat přes naši skupinu. Máme za sebou tři dny, které byly více organizační.

Co jsme zvládli?

Ve středu jsme se pouze krátce přivítali a testovali se. Děti vše zvládly skvěle a bez problémů. Tyto testy (úplně stejné) nás ještě čekají v pondělí 6.9. a ve čtvrtek 9.9.2021. Děti se mohou otestovat ve škole, můžete si je opět otestovat doma a poslat mi zprávu. Děti se nemusí testovat, pokud jim běží lhůta 180 dní od prodělání nemoci nebo jsou očkované. Informace o tom, jak to bude dál zatím nemáme, ale z informací v médiích je výskyt nemoci minimální. Ve zprávách jsme zachytila, že výsledky dodalo 86% škol a pozitivních bylo 110. Doufejme tedy, že vše je na dobré cestě a žádná další vlna nás už nečeká.

Ve čtvrtek a v pátek jsme si pak vyprávěli o prázdninách, tvořili společně pravidla naší třídy, vytvářeli desky na pracovní listy a naše tvoření. Zopakovali jsme si pár psacích písmenek, seznámili se s naší třídní hymnou „Na Chmelnici cesta“ a pohráli jsme si na zahradě. V pátek nás také navštívili 3 dobrovolníci a představili dětem kroužky. Děti dostaly letáčky na šachy, tance a judo. Vysvětlila jsem dětem, jak bude probíhat a jak budou rozdělení na angličtinu. Rozdali jsme si učebnice na aj, budou se vracet. Prosím, podepište je s dětmi vzadu, někde už je málo místa, ale jen, abychom případně ztracenou knížku dohledali.

Děti také dostaly školní zpravodaj (zelená brožura), kde je přehled učitelů a školních aktivit.

Co nás čeká tento týden?

Děti by si v pondělí měly přinést podepsané pracovní sešity ( čj, m a písanku). Budou mít také pracovní sešit na prvouku, tu jsem všem podepsala. Děti si budou nechávat vše v lavici. Sešity si budou nosit k prohlédnutí asi každý druhý pátek.

Děkuji za spolupráci při vyplňování velkého notýsku. V pondělí je dětem vrátím. Někdo mi je ještě neodevzdal, tak prosím, co nejrychleji. Opravuji změny v bakalářích, a musíme odevzdat. Díky.

Tělocvik – tělocvik budeme mít vždy v pondělí a v pátek. Pokud bude hezky, tak budeme chodit na zahradu. Vybavte děti sportovním oblečením a pohodlnými botami. (Pokud má někdo problém s tkaničkami, bude určitě spokojenější s botami na suchý zip a nebude se trápit).

Úkoly tento týden nebudou a pak dám vědět.

Kufřík – děti si během tohoto týdne přinesou opět kufříky (vodové barvy, tempery, štětce, hadřík, kelímek, voskovky, modelína, lepidlo, staré tričko nebo zástěrka na tvoření,….)

Vybíráme 600 Kč do třídního fondu. Děti mohou nosit. Prosím o přesnou částku. Z fondu budeme hradit některé sešity, výtvarný materiál, vstupy,….

Nabízím doučování pro děti v malé skupince. Kdo by měl zájem, tak mi prosím dejte co nejdříve vědět. Společně bychom v klidu opakovali a vzhledem k počtu se mohu dětem intenzivněji věnovat.

Tento týden budeme opakovat. Zjistím, co si děti pamatují a kde potřebujeme trošičku více zabrat.

Letos na nás čeká nová hra, kde budou děti získávat kouzelnické artefakty za stříbrné a zlaté mince.

Třídní schůzky se konají 14.9. od 18.00 hodin. Těším se na Vás v naší třídě.

Ředitelské volno 27.9. pondělí. Můžete si naplánovat prodloužený víkend.

Nezapomeňte platby družiny a obědů.

To je za mě vše. Kdybyste potřebovali, tak pište, volejte. Mějte se. Mirka Černá