zpráva 19. - 22.4.2022

Milí rodiče,

vítejte v dalším dubnovém týdnu. Doufám, že jste si užili s dětmi Velikonoce a trochu si i odpočinuli. Tento týden věnujeme naší Zemi, protože v pátek slavíme den Země.

Různé

Děti si ve středu odnesly tělocvik domů na vyprání. Tento týden tělocvik mít nebudeme, ale některé děti mají sportovní kroužky, tak jim je nezapomeňte opět přibalit.

Od dětí jsem ve středu vybrala notýsky a dopsala zase nějaké známky, které nasbíraly. Někdo jich má méně, protože skoro celý duben chyběl.

V pátek 22.4. půjdeme do Ulity na oslavu Dne Země. Prosím, aby si děti vzaly v tento den jen batůžek se svačinou a pitím a sportovní oblečení s ohledem na počasí. Sejdeme se ráno ve třídě a pokud bude hezky, tak půjdeme hned v 8.00 hodin. Akce začíná v 9.00 hodin, ale 1.hodinu máme tělocvik a pak bychom to nestihli. Pohrajeme si a zasportujeme na hřišti vedle Ulity. Pak nás čeká program na různých stanovištích a pokud vše stihneme, tak si ještě zajdeme na ekostezku do parku, který je pod Ulitou. Vrátíme se s koncem vyučování a děti půjdou do družiny a pak na oběd.

V dalším týdnu budeme mít projekt o řemeslech a ve středu 27.4. nás navštíví pan sklář. My se budeme věnovat hlavně řemeslu čarodějnickému, který vyvrcholí v pátek 29.4. čarodějnickou výukou ve třídě. Děti mohou přijít v kostýmech čarodějnic a kouzelníků. Záleží na nich.

Co nás čeká

Tento týden si budeme povídat o naší Zemi. Zaměříme se na živly a ekologii. Připomeneme si a zopakujeme správné psaní a čtení slabik dě, tě, ně a bě, pě, vě, mě. A nově na nás čeká násobilka 4. Uvidíme, kolik toho zvládneme, protože pondělí nám odpadlo z důvodů Velikonoc a v pátek jdeme na celé dopoledne pryč.

To je asi vše, pokud budou ještě nějaké upřesňující informace, tak napíšu na skupinu. Mějte se fajn a nezapomeňte, že v neděli nám vylézají hadi a štíři. V případě dotazů, pište, volejte,..Mirka Černá